Hotel Rimski-turnir u tenisu Novi Sad

Teniski savez vojvodine

Turnir u tenisu Novi Sad

Teniski savez vojvodine i turnir u tenisu novi sad 

Teniski savez vojvodine ogranizuje turnir u tenisu novi sad koci je biti odrzan u aprilu.
Teniski savez vojvodine osnovan je 27. februara 1949 godine, i opšte je mišljenje da je engleska kolevka tenis,teniski koreni potiču iz francuske. Ono što je veoma interesantno pomenuti u vezi istorijata tenisa na nasim područjima je podatak da je prva
 igra održana u vimbeldonu 1977, a da je prvi klub osnvan već sledeće godine 1978. Teniski savez vojvodine nakon osnivanja te godine je postojalo 5 teniskih društava sa 120 registrovanih članova. Iste godine kada je osnovan teniski savez vojovdine novom sadu je bila predata organizacija prvog prevnstva posle rata.nakon toga se znatno povecava broj klubova kao i broj članova.
Od 1961 godine teniski savez vojvodine i dalje nastavlja sa radom i postepeno počinje da iščezava glas da je tenis sport samo za bogate ljude.Sada , teniski savez vojvodine registruje 40 klubova i 750 registrovanih članova.Tenis postajesve populariniji sport.
Turnir u tenisu Novi sad 2015 godine moze biti razlog vašeg dolaska u novi sad. Ukoliko vam je potreban smeštaj, dodjite i kod nas.
Hotel Rimski se nalazi blizu autobuske stanice i centra, sve je vrlo blizu ali opet smo izolovani u tihom delu novog sada u jovana cvijića 26 pa možete imati pravi odmor, a opet ako želite provod, centar vam je dosta blizu.

turnir u tenisu novi sad